louloudi

ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Bαγγέλης Χατζόπουλος

& Μαριάννα Κουτάντου

Πρωταθλητές Ευρώπης, Πρωταθλητές Ελλάδας

Φιναλιστ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Buenos Aires

Χορευτές Αργεντίνικου tango από το 2004 και ζευγάρι στη ζωή.

Έχουν την διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια της “Academia del Tango” στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο του 2011. Στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης στην κατηγορία Tango Salon και κατέκτησαν την 1η θέση στην Ελλάδα στην ίδια κατηγορία.

Μέλη της compania της Natalia Hills “Tangueros del Sur”, της compania του Sebastian Arce για την παράσταση “Tango in Love”, και της ελληνικής compania “Tango en Eros” χορεύοντας στα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας, όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συχνά καλεσμένοι για σεμινάρια και σόου σε διεθνείς διοργανώσεις, Milongas και φεστιβάλ (όπως TanGo to Istanbul Festival, Tango Follies Festival, Tango Emotion Festival, Oktober Pest Tango Festival, AniverTango Festival, AdvenTango Festival, Taipei Tango Festival, Auroville Holi Tango Festival, De la noche Tango Festival, Ostuni Med Tango Meeting, Cyprus Tango Festival, Tango Lovers Festival, Unchained Tango Festival, Todos Tango Festival, Syros Tango Festival, Kalamata Tango Festival κ.α.) σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, όπως Αργεντινή, Ινδία, Ταϊβάν, Γερμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία, Ελβετία, Ελλάδα, Κύπρο και αλλού.

Οι βασικοί τους δάσκαλοι είναι ο Silvio la Via και οι Leandro Oliver & Laila Rezk ενώ έχουν παρακολουθήσει και πολλά μαθήματα με τους Sebastian Arce & Marianna Montes, Gabriel Misse, Natalia Hills & Alejandro Aquino, Julio Balmaceda & Corina De La Rosa, Gabriel Angio & Natalia Gamez, Sebastian Jimenez & Maria Ines Bogado, Sebastian Achaval & Roxanna Suarez, Daniel Nacucchio & Cristina Sosa και πολλούς άλλους.

Γνωστοί για την καθαρότητα και την ακρίβεια της τεχνικής τους, για την αισθαντικότητα που εκπέμπουν ως ζευγάρι, αλλά και για την θετική ενέργεια που μεταδίδουν στα shows και στα μαθήματα.

Επικοινωνία:

Βαγγέλης και Μαριάννα

Academia del Tango HOME - Ερμού 129, Μοναστηράκι, Αθήνα

Academia del Tango STUDIO - Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, Αθήνα

Tηλ.: 210-3310605 / 6973308930

www.academiadeltango.eu

FB: Vaggelis Marianna PAGE


louloukas_r

Lucas Gauto

& Ναΐμα Γερασοπούλου

4η θέση στo Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Buenos Aires 2019

Η Ναΐμα Γερασοπούλου ξεκίνησε την ενασχόληση της με το χορό σε πολύ μικρή ηλικία, αρχικά με κλασικό μπαλέτο και ρυθμική γυμναστική σε αγωνιστικό επίπεδο ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με άλλα είδη χορού. Όταν όμως γνώρισε το tango αφιερώθηκε αποκλειστικά σε αυτό. Το 2014 κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό Tango Acropolis (Meditarranean & Eastern Tango Championship) στην κατηγορία Τango de pista. Έκτοτε έχει μετρήσει πολλές συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή Festival με μαθήματα και show δίπλα σε μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της tango σκηνής.

Ο Lucas Gauto ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το Tango σε ηλικία 12 ετών στην Αργεντινή και έκτοτε έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες με αποκορύφωμα την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tango στο Buenos Aires στην κατηγορία Tango de Pista. Έχει διδάξει σε milongas και σχολές του Buenos Aires και της Cordoba και έχει παρουσιαστεί στις σημαντικότερες milongas του Buenos Aires καθώς και σε Festival της Αργεντινής και της Ευρώπης μαζί με σπουδαίους Αργεντίνους χορευτές και maestros.

H κοινή τους πορεία ξεκινάει τον Αύγουστο του 2015 στην Αργεντινή. To 2019 έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tango στο Buenos Aires και κατέκτησαν την 4η θέση στην κατηγορία Tango Salon. Ο χορός και τα μαθήματά τους στηρίζονται στη βαθιά κατανόηση της τεχνικής και της χρήσης του σώματος σε κάθε κίνηση όσο και στη δημιουργία σεβασμού και αγάπης για την κουλτούρα του αργεντίνικου tango και των παραδόσεών του. Ακολουθήστε τους για να ανακαλύψετε την επικοινωνία μέσα από την αγκαλιά του tango και να βιώσετε τα έντονα συναισθήματα που μόνο το tango μπορεί να προκαλέσει.

louloykas-l

Aλεξία Σιλάμπρου

Η Αλεξία Σιλάμπρου με σπουδές στον κλασσικό χορό, διπλωματούχος διδασκαλίας μπαλέτου από τη Royal Academy of Teachers of Dancing του Λονδίνου, ήρθε σε επαφή με το tango το 1995 παρακολουθώντας μαθήματα από τους σημαντικότερους δασκάλους του χώρου.

Το 1997 δημιούργησε (μαζί με τον τότε παρτενέρ της Τάσο Κεχαγιά) το Tanguero Dance Studio, μια από τις πρώτες σχολές στην Ελλάδα που δίδαξαν το μέχρι τότε άγνωστο αργεντίνικο Tango.

Πολυάριθμες εμφανίσεις και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με κορυφαίες αυτές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2006, στην Κύπρο στο Θέατρο Ριάλτο, στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη” το 2005 και πολλές άλλες μαζί με σημαντικές ορχήστρες όπως Tango Total (Αργεντινή), Mala Junta (Αυστρία) και Quinteto Tangarto (Ελλάδα).

Με την πολυετή εμπειρία της ως χορεύτρια και δασκάλα του Tango και την αγάπη της για τον χορό, επιδιώκει να μεταδίδει τις γνώσεις της δίνοντας έμφαση στην τεχνική αλλά και την κατανόηση της κουλτούρας και της φιλοσοφίας του χορού.


orestis-l
orestis
louJorge-r

Ορέστης Δημητρίου

Ο Ορέστης Δημητρίου ξεκίνησε χορό το 1996 στην Θεσσαλονίκη και η αγάπη του για το tango τον έφερε στην Αθήνα το 2004. Από τότε μέχρι και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το αργεντίνικο tango διδασκόμενος από μεγάλους αργεντίνους maestros και σημαντικούς ανθρώπους της σύγχρονης αλλά και παλαιότερης εποχής του tango.

Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα στην Αργεντινή και στην Ελλάδα με maestros παγκόσμιας φήμης όπως ο βασικός του μαέστρος Silvio la Via, Miguel Angel Zotto, Daiana Guspero, Milena Plebs, Fabian Peralta, Sebastian Achaval, Roxana Suarez, Sebastian Misse, Francisco Forquera, Alejandro Aquino, Natalia Hills, Sebastian Arce, Daniel Nacucchio, Christina Valeria Sosa, Sebastian Jimenez, Maria Inez Bogabo.


Jorge Τσαούσογλου

6η θέση στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα tango salon (Ιταλία 2014)

3η θέση στο Μεσογειακό πρωτάθλημα tango escenario (Αθήνα 2014)

Ιδρυτής της Tanguera, tango argentino patras

Χορευτής της παράστασης Tango en Eros

Έχοντας υπόβαθρο σπουδών σε μουσική και θέατρο διδάχθηκε το tango από κορυφαίους αργεντίνους χορευτές και δασκάλους του είδους. Μυήθηκε ακόμη περισσότερο στον κόσμο, στις τεχνικές και στην κουλτούρα του tango, μελετώντας το δίπλα στους σημαντικότερους δασκάλους του κόσμου, κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο Buenos Aires.

Με παρτενέρ την Ιωάννα Ανδρικοπούλου, πέρασαν στην τελική φάση του επίσημου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Tango (European Tango Championship) όπου και κατέκτησαν την 6η θέση στο tango salon (Ιταλία, 2014), ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησαν την 3η θέση στο αντίστοιχο Μεσογειακό Πρωτάθλημα, στην κατηγορία tango escenario. Είναι χορευτής στη μεγαλύτερη ελληνική tango παραγωγή, στην παράσταση “Tango en Eros”.

Έχει προσκληθεί να διδάξει και να παρουσιάσει show σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Amsterdam, the Hague, Βρυξέλλες, Cagliari, Ηράκλειο, Καβάλα, Πρέβεζα, Βόλος, Αγρίνιο, Βεροια). Έχει χορέψει, μεταξύ άλλων, σε μεγάλες θεατρικές σκηνές (Ηρώδειο, Μεγαρο Μουσικής Αθηνών, Γυάλινο Μουσικό Θεατρο, Θέατρο Δώρα Στρατου, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Συνεδριακό Κέντρο Πατρών, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων κ.α.), σε διεθνή φεστιβάλ tango καθώς και στην τηλεόραση (Mega Channel) ενώ είναι και διοργανωτής του Patras Ionian Tango Festival, μια διοργάνωση με σπουδαία ονόματα Αργεντίνων και Ευρωπαίων χορευτών.

loulfotis_r

louolga-l

Φώτης Κάκκιου

& Λίντια Μουσχουντή

Ο Φώτης γνώρισε το tango σε μια milonga που βρέθηκε τυχαία, στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή η μαγική ενέργεια που ένιωσε μεταξύ των ζευγαριών αλλά και η περιέργεια του να δει τι «κρύβεται» μέσα σε αυτή την αγκαλιά, ήταν αυτά που τον ώθησαν πολύ γρήγορα στην πρώτη του σχολή tango. Από τότε αφιέρωσε τη ζωή του σε αυτό και γέμισε την καθημερινότητα του με μαθήματα, προπονήσεις και σεμινάρια.

Η Λίντια από την άλλη ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το χορό και τη μουσική. Το κλασικό μπαλέτο ήταν η μεγάλη της αγάπη, μέχρι που γνώρισε το tango με αφορμή μια παράσταση. Η μουσική, οι στίχοι αλλά και η δύναμη της ένωσης δυο ανθρώπων που μοιράζονται μια κοινή αγκαλιά, την έκαναν από τότε να επιλέξει το tango ή μάλλον καλύτερα το tango να επιλέξει εκείνη.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2017 και ταίριαξαν από την αρχή όχι μόνο ως χορευτές, αλλά και ως χαρακτήρες. Από τότε πραγματοποιούν σεμινάρια και shows στην Ελλάδα, συμμετέχουν σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις και διαγωνισμούς, παραδίδουν μαθήματα και έχουν παρακολουθήσει από κοινού σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Leandro Oliver, Laila Rezk, Silvio La Via, Gabriel Misse, Natalia Hills, Alejandro Aquino, Fabian Peralta.

Αν μπορούσαν να πουν με μια λέξη τι είναι το tango για αυτούς θα ήταν έμπνευση… Έμπνευση να συνεχίζεις… να αγαπάς… να ονειρεύεσαι…


Όλγα Κυριακού

Φιναλίστ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Buenos Aires

Η Όλγα ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με το tango σε μικρή ηλικία. Στα 16 της έκανε το πρώτο μάθημα που την έπεισε πως αυτό ήθελε να κάνει. Ακολούθησαν μαθήματα και σεμινάρια με μεγάλους δασκάλους όπως Vanessa Villalba, Facundo Piñero, Rubén Sebrina Véliz, Clarisa Aragón, Jonathan Saavedra, Moira Castellano, Javier Rodríguez, Corrina Herrera και πολλοί άλλοι, διαμόρφωσαν την χορεύτρια που είναι σήμερα.

Έχει κάνει shows σε Ελλάδα, Γερμανία, Αργεντινή κ.α. δείχνοντας πόσο αγαπά το tango.

Τον Αύγουστο του 2019, λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα tango, στο Buenos Aires, διακρίθηκε ως Finalist.